Hiiziviikonlopun säännöt

Hiiziviikonlopun ikäraja on 18 vuotta
Poikkeuksia voidaan tehdä, mutta asiasta on sovittava tapahtuman tuottajan kanssa etukäteen.

Hiiziviikonloppu on päihteetön tapahtuma
Tupakointi on kuitenkin Suomen lain mukaisesti sallittua. Jos tapahtumapaikan omat säännöt kieltävät tupakoinnin alueella, mahdolliset tupakoitsijat järjestävät yhteistuumin alueen ulkopuolisen tupakointipaikan ja huolehtivat sen siisteydestä.

Tavaroista pidetään huolta ja paikat pidetään siistinä
Jos jokin hajoaa, ilmoita asiasta päivystäjälle tai muulle järjestäjälle. Lähtökohtaisesti jokainen korvaa omat rikkomuksensa, mutta asiasta päätetään tilannekohtaisesti. Vahinkoja sattuu.

Älä ole sietämätön törppö
Toisten ihmisten kunnioittaminen ja asiallinen kohtelu auttaa kaikkia viihtymään. Kaikenlainen syrjintä, ahdistelu ja kiusaaminen on kiellettyä. Tällaiseen syyllistyvä henkilö voidaan tarvittaessa poistaa tapahtumasta. Koskaan ei ole tarvinnut tällaista tehdä, mutta kaiken varalta.

Hiizi on sinua varten
Jos jokin asia on huonosti tai tunnet kokeneesi vääryyttä, kerro asiasta päivystäjälle. Jos et tiedä kuka on päivystäjä, kerro asiasta jollekulle, niin asia järjestyy.

Nakki on hiittä varten
Jokainen hoitaa omat nakkitehtävänsä. Lähtökohtaisesti ne, jotka eivät järjestä hiidessä mitään toimintaa, kantavat kortensa kekoon tekemällä yleishyödyllisiä askareita, jotka jaetaan jokaiselle tapahtumaan saapuvalle. Kun olet hoitanut nakkisi, ilmoita asiasta päivystäjälle tai nakkivastaavalle, joka kuittaa nakkisi hoidetuksi.

Ei ole tyhmiä kysymyksiä
Tai no tietenkin on, mutta niitä saa silti kysyä. Älä jää epävarmuuteen, vaan rohkaistu ja kysy!