Neiti Marbles ja diplomaatin dilemma

Pelataan perjaintai loppuillasta ja alkuyöstä. kesto n. 3 tuntia
Aloitetaan heti avajaisten jälkeen.

”On viileä alkukevään ilta Luoteis-Englannin rannikolla lähellä Hastingsin kaupunkia. Eletään Herran vuotta 1932. Cliffsiden kartanon väki on siirtynyt päivällisen jälkeen saliin nauttimaan kartanon erinomaisen viinikellarin antimia. Sir Henry itse, vastikään valtion palveluksesta eläkkeelle jäänyt diplomaatti, ei toki viineihin koske (liekö outo tapa tarttunut häneen monien Intian-vuosien kuluessa?), vaan pitäytyy ankaran säännöllisesti jokailtaisessa munatotissaan, jonka palvelija kantaa saliin hopeatarjottimella. Lady Allpride istuu takkatulen ääressä mietteisiinsä vajonneena, ja kartanon jälkipolvi puolisoineen on hajaantunut eri puolille salia. Vastikään hankittu sähkövalo heijastuu terävänä salin monista ikkunoista. Tunnelma on pysähtynyt, odottava.

Perhekuvaelman kuitenkin rikkoo kaksi hahmoa: vaatimattomasti pukeutunut, sukkaa kutova neiti ja tummakulmainen, synkkäilmeinen nuorukainen. Edellistä vilkuillaan kummeksuen, jälkimmäistä jopa vihamielisesti. Kaikki toki tietävät neiti Marblesin, poliisia silloin tällöin avustavan vainukoiran
 ― mutta miksi ihmeessä hänet on kutsuttu perhepäivälliselle?

Kulmainsa alta mulkoileva intialainen taas kuuluu perheeseen, ainakin jollain tavalla, mutta ainoastaan Sir Henryllä on omistaa hänelle muutama ystävällinen sana ja tyytyväinen hymy. Miksi Sir Henryn suojatti on tullut kartanoon kesken lukukauden? Liittyvätkö kaksi odottamatonta vierasta toisiinsa? Ehkä kaikki ei olekaan sitä, miltä näyttää..."

 Murhamysteeri kahdessa näytöksessä n. 10 pelaajalle. Pelaaja voi valita suosikkihahmon valmiista hahmoluettelosta. Jokainen kehittelee hahmonsa persoonallisuutta ja ratkaisee ulkoisen olemuksen. Pelinjohto jakaa juonet, lyhyet kuvaukset ja hahmojen väliset suhteet juuri ennen peliä. Peli pelataan lähtökohtaisesti yhdessä huoneessa. Vaikka paikalla onkin yksityisetsivä, kaikki halukkaat voivat osallistua tutkimuksiin tätä peliä varten kehitellyn mekaniikan avulla. Peli hakee esikuvansa ja tunnelmansa 1920-30 luvuille sijoittuvista salapoliisiromaaneista.

Pukeutumisohje:
Pukeudutaan mahdollisimman ajan hengen mukaisesti. Käytännössä mikä hyvänsä juhlapuku on mahdollinen. Peli sijoittuu tavalliseen arki-iltaan. Alempiarvoisilla hahmoilla voi olla luonnollisesti vaatimattomampi asu.

Tietoa ajan pukeutumisesta löytyy runsaasti.
http://en.wikipedia.org/wiki/1920s_in_Western_fashion

FB-ryhmä:
https://www.facebook.com/groups/neiti.marbles

DIPLOMAATIN DILEMMA - HAHMOLISTA

Valitse oheisesta listasta kolme hahmoa, joita mieluiten pelaisit (aseta hahmot myös keskinäiseen järjestykseen). Kerro myös, mikäli et missään tapauksessa halua pelata jotakin hahmoa. Ne hahmot, joiden perässä on jo pelaajan nimi, eivät ole valittavissa. Hahmon sukupuolen ei tarvitse määräytyä pelaajan sukupuolen mukaan. Ilmoita kumpaa sukupuolta toivot hahmosi olevan.

Jokaisella hahmolla on pieni taustatarina ja monilla salaisuuksia, jotka eivät ole yleisesti tiedossa. Kunkin hahmon pelaamisesta pyritään siis tekemään mielenkiintoista, vaikka yleinen kuvaus kuulostaisikin yksioikoiselta! Vaikka mukana on salapoliisi ja poliisi, jokainen hahmo voi osallistua johtolankojen etsintään ja rikoksen selvittelyyn.

Hahmon perään merkitty on merkitty [X]:
Nämä hahmot putoavat pois mikäli pelaajia ei saada riittävästä. Hahmot eivät ole muita tylsempiä, tai merkitykettömämpiä. Näiden hahmojen juonet ovat helpommin yhdisteltävissä osaksi muita hahmoja.

 

Cliffsiden kartanon väki:

 

 1. Diplomaatti Sir Henry Allpride (Lauri Wirtanen)
  Arvostettu, valtionvirasta eläkkeelle jäänyt diplomaatti. Suoritti suuren osan palveluksestaan Intiassa sekä ennen että jälkeen naimisiinmenonsa. Palasi viimeiseltä komennukseltaan intialainen lapsi mukanaan. Sir Henryn mukaan lapsi ei voinut jäädä Intiaan ja hän toi lapsen Englantiin antaakseen tälle hyvän kasvatuksen.

 1. Lady Beatrix Allpride
  Sir Henryn jalosukuinen puoliso. Joutui etenkin nuorikkona viettämään paljon aikaa yksin Sir Henryn ollessa ulkomaankomennuksella, ja on tottunut hoitamaan kartanon asioita yksin.

 2. Jonathan/Jocasta Allpride (perheen vanhin lapsi)
  Huippu-urheilija, joka tähtää vuoden 1932 Los Angelesin olympialaisiin. Äitinsä lempilapsi.

 1. Elisabeth/Edgar Harrington (edellisen kihlattu) [X]
  Noussut nopeasti näkyväksi hahmoksi seurapiireissä. Itsevarma ja miellyttävä henkilö, josta kaikki tuntuvat pitävän.

 1. Gwendolyn Allpride (perheen toiseksi vanhin lapsi)
  Oli hetken perheen musta lammas hullaannuttuaan ranskalaiseen liikemieheen Pascal Perraultiin heti debytanttivuotenaan. Avioliitto vaikuttaa kuitenkin onnelliselta. Asuu aviomiehensä kanssa Lontoossa.

 2. Pascal Perrault edellisen puoliso, liikemies [X]
  Usean avioliittovuoden jälkeenkin yhä perheen tulokas. Saa kylällä liikkuessaan osakseen usein uteliaita katseita mannermaisten tapojensa vuoksi.

 1. Mark/Maria Allpride (perheen nuorin lapsi)
  Perheen kuopus ei ole opiskellut muiden lasten tavoin sisäoppilaitoksessa, vaan viettänyt koko lapsuutensa ja nuoruutensa kotona. Isänsä lellikki, mutta siitä huolimatta (tai siitä johtuen) varsin itsellinen ja omapäinen henkilö.

 1. Palvelijatar Parsons (Jenny Perttola)
  Cliffsiden kartanon taloudenhoitajatar. Aloitti sisäkkönä Sir Henryn ja Lady Allpriden kihlauksen aikoihin ja rakastaa perheen lapsia kuin omiaan.

 1. Puutarhuri Robert O’Malley
  Kartanon nuori puutarhuri ei selvästikään ole tottunut palkollisen elämään. Ei osaa aina kunnioittaa ylempiään vaaditulla tavalla. Työssään kelvollinen.

 1. Shiva/Lakshmi Gupta
  Sir Henry toi Shivan/Lakshmin mukanaan Intiasta tämän ollessa vielä lapsi. Sir Henry on järjestänyt suojatilleen opiskelupaikan arvostetussa sisäoppilaitoksessa. Loma-ajat Shiva/Lakshmi viettää perheen luona Hasintingsissa. Nuori opiskelija on menestynyt etenkin luonnontieteissä.

Perheystävät:

 1. Lääkäri Dr. Ewan Eaglestone
  Allpriden suvun henkilääkäri ja Sir Henryn nuoruuden ystävä. Taitava ja arvostettu kirurgi, joka nauttii vapaa-ajallaan laukkakilpailuista ja vedonlyönnistä. Entinen huipputason tennispelaaja.

 2. Tuomari William Warden
  Sir Henryn opiskelutovereita ja perheen hyvä ystävä. Toimii Lontoossa, mutta ollut Sir Henryn ja hänen perheensä neuvonantaja kaikissa laillisissa asioissa koko uransa.

Vainukoirat:

 1. Yksityisetsivä Neiti Janet Marbles
  Jonkin verran kyseenalaistakin mainetta niittänyt salapoliisi. Eräiden korkeiden poliisiviranomaisten ystävä. Tunnetaan uteliaana, näennäisen kohteliaana mutta tarvittaessa häikäilemättömänä naisena.

 1. Etsiväkomisario Elmer Easton [X]
  Hastingsin poliisilaitoksen rikospoliisista. Virantoimituksessa pedantti mies, joka ei arvosta amatöörien sekaantumista poliisityöhön.

Hahmoja pääsee toivomaan sähköpostilla (lauri.wirtanenATgmail.com) tai larpin oman FB-ryhmän kautta. Sinne päivittyvät myös tarkemmat tiedot pelistä.
https://www.facebook.com/groups/neiti.marbles

Lisätiedot
Osallistujat min.: 
5
Osallistujat max.: 
15
Järjestäjä
Nimi: 
Lauri Wirtanen
Sähköposti: 
lauri.wirtanen@gmail.com

Muuta ohjelmaa samassa tapahtumassa