Mikä on Hiiziviikonloppu?

Hiiziviikonloppu on vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma, jonka sisältö pyörii rooli- ja muiden pelien ympärillä. Tapahtumat ovat, kuten nimestä voi päätellä, yleensä viikonlopun mittaisia ja niitä järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Näiden lisäksi pidetään myös pienempiä yhden vuorokauden mittaisia tapaamisia. Viikonlopputapahtumissa hintaan kuuluu majoitus ja ruoka. Pienemmissä tapahtumissa majoitus on tapahtumakohtaista ja ruokatarjoilu niukempaa.

Tapahtumien organisointia (ja erilaisten avustusten hakemista varten, koska rahan takiahan tätä oikeasti tehdään) helpottamaan on perustettu Hiiziviikonloppu ry ja tapahtumimutta in osallistuakseen täytyy olla yhdistyksen jäsen. Vuotuinen jäsenmaksu on 5 euroa ja sen voi maksaa tapahtuman osallistumismaksun yhteydessä. Yhdistyksen jäsenyys ei velvoita yhtikäs mihinkään. Täysi-ikäinen täytyy kuitenkin olla.

HIIZIVIIKONLOPUN HISTORIA

Tapahtumia on järjestetty vuodesta 2000 lähtien. Alkuperäisenä tarkoituksena oli koota yhteen kaikki elimäkeläiset roolipelaajat, mutta nykyisin lukuisien pariutumisten, poismuuttojen ja muualta tulevien seikkailijoiden myötä yhdistävä tekijä on ennemmin tapahtuman sisältä kuin osallistujien kotipaikkakunta. Elimäen kuntaakaan ei enää ole.

VOINKO TULLA TAPAHTUMAAN, JOS EN TUNNE KETÄÄN ENNESTÄÄN?

Hiiziviikonloppuihin on yleisesti ottaen aivan mukavaa tulla ns. ulkopuolisena. Uusille tyypeille ollaan mukavia eikä kenenkään housuja varasteta yöllä salaa. Saatat joutua kuuntelemaan "hauskoja" anekdootteja aiemmista tapahtumiasta, mutta sen pahempaa ei liene odotettavissa.

SIELLÄ SIIS PELATAAN?

Laajimmin osallistujia yhdistävä tekijä lienee lautapelaaminen. Sen lisäksi ohjelmassa on vaihtelevissa määrin roolipelejä, pienimuotoisia larppeja ja korttipelejä. Figupelaamista ei ole kauheasti näkynyt, mutta ei se kiellettyä ole. Pelaamisen lisäksi on ollut erilaisia työpajoja ja kaikenlaista muuta puuhailua. Erottamaton osa Hiiziä ovat myös erilaiset turnaukset, joissa on huonoja palkintoja. Eikä mitenkään hauskalla tavalla huonoja. Palkinnot ovat siis aivan paskoja! (Huom! jos voitat palkinnon, se on pakko ottaa vastaan ja viedä pois tapahtumasta.) Mutta siis kuka tahansa osallistuja voi järjestää mitä tahansa ohjelmaa. Kivaa!

SAANKO JUODA TOLKUTTOMASTI VIINAA?

Et saa.

SAANKO JUODA YHDEN SAUNAKALJAN, SENKIN FASISTI?

Hiiziviikonloppu on päihteetön tapahtuma.