Lautapelitestaus: The End is Nigh

"Hamassa tulevaisuudessa ihmiskunnan hyvinvointi on romahtanut. Nyt lähestyvä meteoriitti uhkaa viimeisiäkin toivon rippeitä: astronomit ovat julistaneet lopullisen tuhon koittavan kuuden päivän kuluttua. New Nochen kaupunki on ihmiskunnan viimeinen toivo - sen lähettyviltä on kuin johdatuksen avulla löydetty vanhan maailman jäänne: avaruussukkula, joka voisi kantaa valikoidun joukon ihmisiä turvaan tulevalta kadotukselta. Sukkulan laukaisemiseen tarvitaan kuitenkin varaosia ja polttoainetta. Kaupungista onkin muodostunut taistelutanner, kun eri ryhmittymät yrittävät varmistaa pääsynsä näihin arvokkaisiin resursseihin.

Joka aamu New Nochen porteille saapuu pelastusta etsimään uusia yrittäjiä, joita eri ryhmittymät rekrytoivat joukkoihinsa. Julkisesti taistelevien liittoumien lisäksi tiedetään eri tahojen yrittävän salaa vetää välistä ja paeta yön turvin. Kuka lopulta pelastuu, vai ehtiikö loppu koittaa ennen kuin sukkula saadaan liikkeelle?"

---

The End is Nigh on lautapeliprototyyppi neljälle pelaajalle hieman Riskin, Diplomacyn ja Game of Thrones -lautapelin hengessä. Peli on suhteellisen raskas ja sisältää erittäin paljon muroihin kusemista, eli party-pelaajat ja pasianssin ystävät eivät kuulu kohderyhmään.

Pelataan peliä pelisuunnittelijan kuikkiessa olan yli ja pitäessä muistiinpanoja (tai jos on vain kolme osallistujaa, suunnittelija osallistuu peliin). Pajaan sisältyy myös palautesessio, jossa käytävän keskustelun pohjalta peliä kehitetään edelleen.

Peliä voidaan tietty pelata muinakin aikoina, ja valitsin paja-ajankohdat aika pitkälti sattumanvaraisesti.

Lisätiedot
Osallistujat min.: 
4 hlöä
Osallistujat max.: 
5 hlöä
Järjestäjä
Nimi: 
Matti Vähätalo
Sähköposti: 
matti.vahatalo@gmail.com

Muuta ohjelmaa samassa tapahtumassa