Jumala nukkuu Ruandassa

draama, tragedia, kauhu, historiallinen

Vuodesta 1990 käynnissä ollut Ruandan sisällissota päättyy, kun ulkomaalaisten joukkojen tukeman ja hutujen valtaa ylläpitävän Ruandan armeijan ja hutudiktatuuria Ugandaan paenneista tutseista koostuvan Ruandan isänmaallisen rintaman välillä solmitaan rauhansopimus elokuussa 1993. Monet hutujohtajat eivät tunnusta sopimusta ja pitävät sen allekirjoittanutta presidentti Habyarimanaa maanpetturina. Noin puolen vuoden ajan valmistellaan uuden enemmistöhallituksen muodostamista ja pakolaisten palaamista Ruandaan, kunnes presidentti Habyarimanan lentokone tuhotaan ohjuksella huhtikuussa 1994. Ruandan valtionradio syyttää salamurhasta Ruandan isänmaallista rintamaa sekä YK:n UNAMIR -joukkoja.

Ruandan valtio aloittaa järjestelmällisen tutsivastaisen propagandasodan ja jännitteet kiristyvät äärimmilleen sitten rauhansopimuksen allekirjoittamisen. UNAMIR lähettää sotilaita turvaamaan hutu-yhteisön johtajia, mukaanluettuna enemmistöhallituksen hengessä nimitettyä pääministeri Agathe Uwilingiyimanaa.

Sinut ja yhdeksän muuta belgialaista laskuvarjojääkäriä sekä viisi ghanalaista sotilasta on määrätty suojelemaan pääministeria, kunnes tilanne rauhoittuu. Teidät on kuljetettu helikopterilla pääministerin talon lähistölle ja olette valmiina siirtymään kohteeseen. Rumpujen kumu hyökyy talon suunnasta ja nousee öiselle taivaalle heikon punaisen kajon nostamana. Helikopteri katoaa pimeyteen ja olette yksin.

*****

Noin tunnin mittainen peli Ruandan kansanmurhan alkuvaiheista UNAMIR-sotilaiden näkökulmasta. Tausta ja lähtökohdat ovat todellisia, pelin tapahtumat voivat mennä miten tahansa. Peliin vaikuttavat sen ulkopuoliset tapahtumat, mikä myös rajaa peliajan noin tuntiin. Aihe ja tapahtumat ovat raskaita ja jonkinlaista tunnelmaa pyritään luomaan, joten pelin ulkopuoliset huumorihassuttelut pidetään minimissä tai mielellään kokonaan poissa. Sotilaskoulutusta tai -taitoja ei pelaajilta vaadita.

Jos Ruandan pääministerin ja häntä suojelleiden sotilaiden tarina ei ole ennestään tuttu, saa pelistä varmaankin enemmän irti, jos siihen ei tutustukaan ennen peliä, mutta mikä minä olen ketään määräilemään.

Lisätiedot
Osallistujat min.: 
4 hlöä
Osallistujat max.: 
6 hlöä
Järjestäjä
Nimi: 
Antto Perttola
Sähköposti: 
antto.perttola@gmail.com

Muuta ohjelmaa samassa tapahtumassa