Mikä on Hiiziviikonloppu?

Hiiziviikonloppu on vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma, jonka sisältö pyörii rooli- ja muiden pelien ympärillä. Tapahtumat ovat, kuten nimestä voi päätellä, yleensä viikonlopun mittaisia ja niitä järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Näiden lisäksi pidetään myös pienempiä yhden vuorokauden mittaisia tapaamisia ja kaikenlaista muuta "hauskaa" "puuhastelua". Viikonlopputapahtumissa hintaan kuuluu majoitus ja ruoka. Pienemmissä tapahtumissa majoitus on tapahtumakohtaista ja ruokatarjoilu niukempaa. Muu puuhastelu on yleensä omakustanteista.

Tapahtumien organisointia (ja erilaisten avustusten hakemista varten, koska rahan takiahan tätä oikeasti tehdään) helpottamaan on perustettu Hiiziviikonloppu ry ja tapahtumiin osallistuakseen täytyy olla yhdistyksen jäsen. Vuotuinen jäsenmaksu on 5 euroa ja sen voi maksaa tapahtuman osallistumismaksun yhteydessä. Yhdistyksen jäsenyys ei velvoita yhtikäs mihinkään. Täysi-ikäinen täytyy kuitenkin olla.

HIIZIVIIKONLOPUN HISTORIA

Tapahtumia on järjestetty vuodesta 2000 lähtien. Alkuperäisenä tarkoituksena oli koota yhteen kaikki elimäkeläiset roolipelaajat, mutta nykyisin lukuisien pariutumisten, poismuuttojen ja muualta tulevien seikkailijoiden myötä yhdistävä tekijä on ennemmin tapahtuma ja sen yhteisö kuin osallistujien kotipaikkakunta. Elimäen kuntaakaan ei enää ole. Pasila, Porilaisten marssi!

VOINKO TULLA TAPAHTUMAAN, JOS EN TUNNE KETÄÄN ENNESTÄÄN?

Hiiziviikonloppuihin on yleisesti ottaen aivan mukavaa tulla ns. ulkopuolisena. Uusille tyypeille ollaan mukavia eikä kenenkään housuja varasteta yöllä salaa. Saatat joutua kuuntelemaan hauskuustasoltaan kyyneletkirvoittavia anekdootteja aiemmista tapahtumiasta, mutta sen pahempaa ei liene odotettavissa.

SIELLÄ SIIS PELATAAN?

Laajimmin osallistujia yhdistävä tekijä lienee lautapelaaminen. Sen lisäksi ohjelmassa on vaihtelevissa määrin roolipelejä, pienimuotoisia larppeja ja korttipelejä. Figupelaamista ei ole kauheasti näkynyt, mutta ei se kiellettyä ole. Pelaamisen lisäksi on ollut erilaisia työpajoja ja kaikenlaista muuta puuhailua. Erottamaton osa Hiiziä ovat myös erilaiset turnaukset, joissa on huonoja palkintoja. Eikä mitenkään hauskalla tavalla huonoja. Palkinnot ovat siis aivan paskoja! (Huom! jos voitat palkinnon, se on pakko ottaa vastaan ja viedä pois tapahtumasta.) Joskus mukaan eksyy myös ihan oikeasti hyvä palkinto! Voitko sinä olla sen onnekas voittaja? (Et.) Mutta siis kuka tahansa osallistuja voi järjestää mitä tahansa ohjelmaa. Kivaa!

SAANKO JUODA TOLKUTTOMASTI VIINAA?

Et saa.

SAANKO JUODA YHDEN SAUNAKALJAN, SENKIN FASISTI?

Hiiziviikonloppu on päihteetön tapahtuma.

NO SAANKO EDES KERTOA HAUSKOJA KASKUJA HOMOISTA/VIHERPIIPERTÄJISTÄ/JUNTEISTA/YMS?

No tuota. Päihteettömyyden lisäksi Hiiziviikonloppu on myös vahvasti yhteisöllinen ja inklusiivinen tapahtuma. Se tarkoittaa muun muassa sitä, että yhteisön jokainen jäsen pyritään huomioimaan. Osa tätä huomiointia on, että kukaan ei teoilla tai sanoilla loukkaa tai syrji. Joskus tulee sanottua tahattomasti ikävästi eikä tämmöiset jutut ole mitenkään yksiselitteisiä, että just jotain tiettyä asiaa ei saa sanoa, mutta yleensä vähän miettimällä oikea linja kyllä selviää. Sitä voidaan tarvittaessa miettiä myös yhdessä.

Jokainen voi tietysti olla asioista mitä mieltä haluaa, mutta käyttäytyä pitää osata. Jos ei osaa, voi sitä tehdä kotonaankin sängyn alla pimeässä.