70 Degrees South - Lautapeliprototyypin pelautus

paja tapahtumassa Neurohiizi, 3-3 osallistujaa
Järjestäjä: MattiV

2030-luvulla ihmiskunta hiljalleen totesi taistelun ilmastonmuutosta vastaan lopullisesti hävityn ja uhrasi kaikki vähäisetkään ilmastotoimet lyhytnäköisen itsekkyyden alttarille. Maailma ajautui kaaokseen ja kolmanteen maailmansotaan samalla kun planeetan superrikkaat syväjäädyttivät itsensä, läheisensä ja omat yksityiset armeijansa parempia aikoja odottelemaan. Tekoälykkäät satelliitit tarkkailivat heidän puolestaan maapallon tilaa, lähettääkseen sulatuskäskyn kun toteavat maailmanpalon sammuneen ja tilanteen tasaantuneen niin, että maailma on elinkelpoisempi.

Nyt on vuosi 4235. Viime vuosina AI:t ovat yksi kerrallaan lähettäneet sulatuskäskyn omistajilleen. Kun lähes koko muu maapallo on aavikoitunut, mannerjään peitosta suurilta osin paljastunut Etelänapamanner on kuin onnen kultamaa täynnä neitseellisiä maisemia ja koskemattomia resursseja odottamassa ottajaansa. Unestaan heränneet muinaiset mogulit houkuttelevat vanhojen mantereiden teknologisesti takapajuisia paimentolaisasukkaita asuttamaan uutta mannerta kuin joskus vanhoina hyvinä kolonialismin aikoina pönkittääkseen omaa asemaansa maailman valtiaina. Onneksi tällä kertaa uusi manner on ihan oikeasti asumaton, joten jaloissa ei pyöri vihaisia alkuasukkaita, mutta kyllä uudisasukkaat sodan saavat aikaiseksi ihan keskenäänkin. Kuka näistä ystävistämme onnistuu täyttämään uuden ajan valtatyhjiön ja perustamaan ensimmäisen Antarktiksen imperiumin?

Pelataan uusinta versiota area control / dudes on a map -pelistäni. Peli kestää toivottavasti enintään 3-4 tuntia, riippuen analyysiparalayysin määrästä. Älkää odottako graafista ilotulitusta tai viimeiseen asti hiottua ja tasapainoista kokemusta, mutta mekaanisesti pelin pitäisi toimia vähintään tyydyttävästi. Prototyyppi on suunniteltu neljälle pelaajalle, joista järjestäjä on yksi, eli kolme tuolia on täytettäväksi.