Etäpakopeli

paja tapahtumassa Etähiizi I, 2-5 osallistujaa
Alusta: Discord
Järjestäjä: wirtain

Asunto-osakeyhtiö Matometsän yhtiökokous lähestyy. Hallituksen puheenjohtajuudesta käydään kovaa kamppailua kahden tasaväkisen ehdokkaan kesken. Putkiremonttia on lykätty viimeiset 8 vuotta ja kellarikomeroiden varkauksia ei ole saatu kuriin.  Vanha puheenjohtaja Urho Tolopainen on muuttanut vanhainkotiin ja nyt myös asioiden on aika muuttua. Johdattaako Matometsän loistavaan tulevaisuuteen Toroppalan alakoulun vanhempainyhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Unelma-Sirpaleena Mäkikoivikko vai kenties vastikään taloon muuttanut kansainvälisen avaruusaseman isyyslomalla oleva varajohtaja Aarav Chakrabarti-Möttönen?

Onko alakerran varastokomerossa luurankoja vai C-rapun rouva Fagerströmin kadonnut koira haudattuna?

Etäpakopeli on konseptina vähän niinku köyhä tunkio-rope. Pelinjohtaja kuvailee tapahtumapaikat, esineet, hahmot jne. Asioihin on vain yksi ratkaisu ja luovuudelle ei ole sijaa. Säännöt ovat simppelit: Pelaajien pitää suoriutua tehtävien sarjasta määräajassa. Pelissä saa käyttää vain erikseen sovittuja apuvälineitä. Voisiko mikään olla hauskempaa? NO EI VOI!

Peli pelataan Discordissa. Käytössä on puhekanava ja tekstikanava. Pelaajat saavat tarkemmat ohjeet pelin alussa. Peliä varten kukin pelaaja tarvitsee muistiinpanovälineet.