Virtuaalilautapelejä ihan tosissaan

paja tapahtumassa Etähiizi II, vähintään 3 osallistujaa
Alusta: Discord ja Tabletopia (toimii selaimella eli ei vaadi mitään asentamista)
Järjestäjä: MattiV

Pelataan Tabletopialla (tai muilla etäpelialustoilla) lautapelejä virtuaalisesti. Buukataan slotti ja otetaan ennakkoilmoittautumisia, jotta voidaan huoletta ottaa pidempiäkin pelejä ilman haastaavaa aikataulutusta ja "haluisko joku" "kohta!" -tyyppistä huutelua.

Tabletopiassa on tarjolla ilmaiseksi satoja pelejä, paljon uutuuksiakin, ja nyt onkin mainio tilaisuus päästä kokeilemaan jotain peliä, jota ei kenenkään tuttusi kokoelmista löydy!

Allekirjoittanut (Matti) voi ennakkoon opetella ja sessioissa opettaa kaksi (2) peliä. Mutta koska pitää itsekin opetella ensin, sovitaan pelit etukäteen Facebook-äänestyksellä. Tämä ei tarkoita, etteikö muitakin pelejä voisi pelata, jos peli on ennestään tuttu (tai jos joku haluaa opiskella pelin samalla istunnolla niin be my guest).

Mikä Tabletopia?

Tabletopia on virtuaaliympäristö, jossa voi pelata lautapelejä "perinteiseen malliin", eli aidon näköisiä komponentteja paikasta toiseen raahaten. Käyttöliittymä on todella sujuva ja intuitiivinen ja toimii ihan näppärästi selaimessa. Kontrollitavaksi suositellaan hiirtä ja näppäimistöä, vaikka toimii kyllä tabletilla ja kosketusnäytölläkin. (Kännykällä kokemus on jo aika turhauttava kaikkien osapuolten mielestä.) Löytyy myös standalone-ohjelma ainakin Steamistä, joka voi olla suorituskyvyltään jouhevampi.

Peliin liittyminen tapahtuu klikkaamalla linkkiä, kunhan joku rekisteröitynyt käyttäjä (esim. pajan järjestäjä) on pelin luonut. Ei siis kannata pelätä. Ääni kulkee luonnollisesti Discordin kautta.